Leerwerkbedrijf inVia is gestart in 2012 en heeft sindsdien veel mensen aan het werk geholpen. Ontstaan vanuit de bouw, hebben we een groot netwerk opgebouwd van werkgevers en opdrachtgevers in diverse branches verspreid over de regio Vriezenveen - Almelo.

In 2012 is Invia opgericht als een kleinschalig project vanuit een samenwerking tussen jobcoach Annique Kajim en betrokken, enthousiaste ondernemer Bas. InVia is een leerwerkbedrijf dat ten doel heeft om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om stappen te zetten op die arbeidsmarkt. Door passend werk te bieden op het niveau van de kandidaat en de juiste begeleiding, komen mensen tot bloei. Daar waar men in het verleden vaak tegen hun onmogelijkheden aanliepen, ontvangen ze nu waardering en erkenning. Talenten en kwaliteiten komen boven drijven.

We hebben een eigen werkhal, waar intensieve begeleiding van een werkcoach aanwezig is. Deze werkcoach wordt ondersteund door de jobcoaches die we in huis hebben.  De kandidaten worden getraind in het nakomen van afspraken, op tijd komen op je werk, omgaan met tegenslag en het aanleren van vaardigheden. Vallen mag, je krijgt bij Invia de tijd en ondersteuning om weer op te staan.

De werkzaamheden die uitgevoerd worden in de hal zijn erg divers. Productiewerk, inpakwerk, houtbewerking, assemblage.  Dit zijn werkzaamheden die we uitvoeren in eigen beheer of die door onze opdrachtgevers aan inVia worden uitbesteed. Door goede afspraken te maken over levertijden en dergelijke kunnen we werk aanbieden dat past bij onze mensen.

Dit alles heeft als doel om na succesvol te hebben gewerkt in de hal, door te stromen naar klussen bij externe werkgevers en uiteindelijk uitstroom naar een baan binnen het bedrijfsleven. Daar waar nodig en wenselijk is er de mogelijkheid om begeleiding te blijven ontvangen van een jobcoach. Deze kan werkgever en werknemer extra ondersteunen en adviseren.

Om de kwaliteit en continuïteit te waarborgen, heeft inVia ook zelf kandidaten in dienst. Deze kandidaten worden ingezet op de vele klussen die wij voor verschillende opdrachtgevers extern danwel in onze hal uitvoeren. Het is mogelijk om voor langere tijd een medewerker van inVia te detacheren. Op deze manier kunnen kleine ondernemers gebruik maken van de voordelen van een medewerker van inVia.